Kuntoilijan kesäloma - uhka vai mahdollisuus

20 kesäkuuta Kirjoittaja merjansportti, 20. June 2016 Kesä ja varsinkin kesäloma on rentoutumisen ja akkujen lataamisen aikaa. Toisille kesäloma tuo mahdollisuuden liikkua entistä enemmän, kun on kerrankin aikaa. Toisille taas loma tarkoittaa neljää viikkoa riippukeinun ja grillin välissä hyvä kirja kainalossa.

Kesä ja varsinkin kesäloma on rentoutumisen ja akkujen lataamisen aikaa. Toisille kesäloma tuo mahdollisuuden liikkua entistä enemmän, kun on kerrankin aikaa. Toisille taas loma tarkoittaa neljää viikkoa riippukeinun ja grillin välissä hyvä kirja kainalossa.

Jos satut kuulumaan jälkimmäiseen jengiin, mutta kuitenkin vähän takaraivossa tykyttelee ettei ihan koko hommaa haluaisi lyödä läskiksi (kirjaimellisesti) niin tässäpä muutama vinkki kesälomakuntoiluun.

Terveysliikuntasuositukset (18-64 vuotiaille) kehottavat harrastamaan kestävyyskuntoa kohentavaa liikuntaa viikossa 2 h 30 min reippaasti tai 1 h 15 min raskaasti. Aika on hyvä jakaa useammalle päivälle. Lisäksi lihaskuntotreeniä ainakin kahdesti viikossa.

Lähdetään siis suosituksen mukaisesta minimimäärästä liikkeelle. Kesäinen mökkiviikko voisi olla esimerkiksi tällainen:

MA: 30 min kävelylenkki, jonka jälkeen pieni kuntopiiri (liikkeinä kyykky, lankku, punnerrus, roikunta, vatsarutistus. Minuutti jokaista liikettä, 3-4 kierrosta)

TI: 30 min mustikoiden keräämistä

KE: 40 min pihatöitä, sisältää halkojen hakkaamista, vesien kantamista saunaan sekä kukkapenkin kitkemistä

TO: lepopäivä laiturilla aurinkoa ottaen, sisältää kaksi 10 minuutin uintia

PE: 30 min sulkapalloilua perheen kanssa

LA: Tunti tanssia puolison kanssa lavatansseissa

SU: 30 min pyörälenkki kaupalla ja hyvät venyttelyt ennen saunaa

Liikuntasuositusten minimimäärä tulee täyteen ja ylikin jo aika helposti. Liikuntasuoritukset voi jakaa vieläkin pienempiin osiin. Kesälläkin kannattaa muistaa monipuolisuus, lenkkeilyä, lihaskuntoa ja kehonhuoltoa, kaikkea tarvitaan.

Ota kesäloman ohjenuoraksi, että mikä vaan liikunta on parempi kuin ei mitään. Ota kotityöt kuntoilun kannalta, mene mukaan lasten leikkeihin ja peleihin, venyttele aamuauringossa, haasta puoliso tennismatsiin, vesijuokse samalla kun vahdit lapsia rannalla, puhumattakaan kaikista mahdollisista tilanteista ja paikoista joissa voi kyykätä J Kun näet liikuntamahdollisuudet päivän puuhastelujen lomassa, ei liikunnalle tarvitse välttämättä varata omaa korvamerkittyä aikaa.

Jos olet jo ennen lomia kuntoillut ja päässyt mukavaan kuntoon, voit huokaista helpotuksesta. Aika vähällä treenillä saat kuukauden ajan pidettyä saavuttamaasi kuntotasoa yllä. Puolet lomaa edeltäneestä treenimäärästä riittää! Joten voit myös hyvällä omallatunnolla ottaa vähän rennommin.

 

MerjanSportissakin pääsääntöisesti lomaillaan heinäkuun ajan. Elokuun alussa taas startataan ryhmäliikunnat ja valmennukset. Mikäli pienryhmävalmennus kiinnostaa, nyt on aika kerätä porukka kasaan (4-6 hlö) ja varata oma ryhmävalmennusaika.  

Pienryhmävalmennus pähkinänkuoressa:

-       Ryhmällä yksi yhteinen viikkotreeni valmentajan kanssa.

-       Valmennus sisältää treeniohjelmat, kuntotestaukset sekä valmentaja ja ryhmän tuen.

-       Ryhmäläisillä oikeus käydä kaikilla MerjanSportin ryhmäliikuntatunneilla sekä pienryhmäläisten 

  omilla salivuoroilla treenaamassa valmentajan ohjauksessa.

-       Hinta vain 82€/kk/hlö

 

Minulta saa lisätietoja sähköpostilla, puhelimella, yhteydenottolomakkeella sekä aloitustapaamisessa. Se ei muuten maksa mitään eikä sido sinua vielä mihinkään.

                                                      

Liikunnallista ja rentouttavaa kesää!

 

merjansportti@gmail.com

0503722276
‹ Arkisto
Lisää kommentti
Email again:
Nimi:Sähköposti
Kommentti: